снимка БулфотоМалко се отлага ваксинирането на педагогическия състав. Над 30% от

...
снимка БулфотоМалко се отлага ваксинирането на педагогическия състав. Над 30% от
Коментари Харесай

Здравният министър: Ваксинирането на учителите се отлага

снимка Булфото

Малко се отсрочва имунизирането на педагогическия състав. Над 30% от учителите в Бургаска област желаят да се имунизират, близо 40 на 100 пък са искащите в обществените домове. Това заяви в Бургас преди минути здравният министър д-р Костадин Ангелов.

Той сподели още, че е основана организация за имунизирането им, само че то най-вероятно няма да стартира тази седмица както е било планувано, а ще се отсрочи за известно време поради понижената доставка на ваксини, която страната ни получи.

Министър Ангелов дефинира като извънредно добра организацията, основана в района и благодари на шефа на РЗИ Бургас доктор Георги Паздеров, който дава отговор за тъй наречените шести район по имунизационния народен проект. В него влизат областите Бургас, Сливен и Ямбол. Според министър Ангелов искащите да се имунизират в трите области е по-голям от междинния за страната, а Бургаска област стои доста добре спрямо останалите.

Д-р Паздеров пък изясни, че първо би трябвало да се завърши с имунизацията на медиците на първа линия и се изчаква разпределението сред Сливен и Ямбол. Ако има задоволително от имунизацията може да се стартира паралелно с имунизиране и на учители, сподели шефът на локалното РЗИ. В другите области обстановката е друга. Някъде учителите ще се имунизират в РЗИ-та, другаде мобилни екипи ще вървят на място. В домовете за остарели хора имунизирането ще се прави главно от мобилни екипи, изясни здравният министър. Той посочи, че в изказване по-рано през днешния ден не е бил представен вярно от медии по въпроса разисква ли се вид за отваряне на заведенията.

" Ковид пренареди нашите цели и целите пред нас са опазването на здравето, образованието и спорта. След тях са всички останали, включително заведения и хотели. Нека няма ядосани, не е време за страсти, а за разсъдък. Има над 2 милиона починали в целия свят ", прикани министър Ангелов.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР